Pagina's

zondag 23 februari 2014

Pixel This


Weer een nieuw project!!! Sinds ik lid ben van de Facebook groep, Crochet Along, zie ik zooooveel leuke dingen voorbij komen!! Dus nog voor mijn andere projectjes af zijn, begonnen met een Pixel deken. Gewoon, omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te maken!!

Op de FB groep kwam een pixeldeken voorbij van een vw busje, zag er super leuk uit, maar niet voor mij, maar wat zal ik dan eens maken?!  Via de site www.theknittingsite.com, kun je een foto of plaatje uploaden en dan komt er een supermooi schema uit in vierkantjes en zo kun je dus je eigen pixeldeken ontwerpen, hoe leuk is dat??!!

Aangezien ik helemaal gek ben van surfen en surfstyle, heb ik  een mooi plaatje gegoogled in mijn favoriete kleurtjes van een hibuscus bloem. De Hibiscus is het Hawaiiaanse surf symbool!De kleurtjes gekozen uit de Stylecraft special DK, want deze vind ik voor dit project heel geschikt, haakt heerlijk en gelijk mezelf een nieuwe haaknaald kado gedaan, normaal haak ik deze bollen met nr 5, maar ik heb een 4,5 gekozen van Clover Amour (gewoon voor de kleur!!). Het moet niet gekker worden.

Al jaren haak ik met de meest simpele naalden (waar niets mis mee is naar mijn idee), maar ik was door alle berichtjes toch wel nieuwsgierig geworden en dus, hup, op mijn lijst erbij bij mijn online bestelling bij  Woolwarehouse.

Pen en papier erbij! Mijn schema uitgeprint en tellen maar!!! Oei, dat zal niet helemaal meevallen, want het zijn oneindig veel mini granny's! Ik ga ze voorlopig dus alleen maar haken en nog niet tellen. Na wat rekenwerk, wordt mijn deken precies zo groot voor de onderkant van mijn bed!


Uiteindelijk zijn het straks meer dan 900 vierkantjes! Maar ik heb er zin in, ik haak er steeds een paar tussendoor en kan niet wachten om ze straks aan elkaar te haken! Ik heb een mini granny gekozen met een leuke bobbelsteek, daardoor hoop ik dat mijn deken er straks lekker vol zal uitzien!

wordt vervolgd....


14 opmerkingen:

 1. Hoi Regina, ik denk dat je deken prachtig wordt! Ik heb even op de site gekeken maar kan niet vinden waar je een foto kunt
  uploaden. Wil je dat uitleggen? Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Andrea, www.theknittingsite.com, dan kun je uit het menu Knitpro Plus aanklikken, Hier kun je nu je foto uploaden, je moet alleen bij stitchsize Crochet aanklikken en natuurlijk hoe groot je de pixels wilt hebben! Hoop dat het je lukt! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi wow wat een super idee mag ik vragen welk patroon je gebruikt om de grannys te haken wil namelijk ook een pixeldeken maken van een bloem maar twijfel zo tussen de patronen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Danielle, eerst heb ik op google gezocht naar de afbeelding die ik wilde, daarna via knitpro( zie boven) ge upload, nu kun je in dit programma kiezen voor small regular of big, dus dit moet je zelf even uitproberen, gaat heel snel hoor. Nu heb ik de pixels (dus de granny's) geteld. Even 1 proefje gehaakt en aan de hand hiervan gemeten hoe groot mijn deken dan zou worden. Daarom heb ik gekozen voor een kleine granny. mijn deken was nl. 31 hokjes hoog en 34 breed, x 5 cm van de granny, was deze precies een mooie maat voor de onderkant van mijn bed. Dus bedenk eerst hoe groot je de deken wilt hebben, in de lengte of breedte. De mini granny die ik heb gebruikt is dus klein en snel klaar, omdat ik het effect van bolle steken leuk vind voor de bloem, heb ik voor de volgende steek gekozen:

   plooi: haak 4 erg losse stk zonder de draad door de lussen te halen (= 9 lussen op de haaknld). Maak 1 omsl en haal de draad door de eerste 8 lussen op de haak. Maak 1 omsl en haal de draad door de overgebleven 2 lussen op de haaknld.
   =
   Ben je zo iets verder geholpen? Succes ermee en ik ben erg benieuwd welke deken je gaat maken, leuk als je het nog eens laat weten! groetjes

   Verwijderen
 4. Hoi Regina, ik wil ook graag een deken haken. Ik heb al een ontwerp via knitpro uitgezocht maar ik snap de beschijving van jouw mini squares niet helemaal. Je beschrijft de plooi maar hoe heb je de hele square gehaakt? Ik hoop dat je me kunt helpen met een volledige beschrijving. Groeten van Miriam van Hoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hai, Miriam, dank je voor het bezoeken van mijn blog! Ik zal de steek zo nogmaals omschrijven! groetjes

   Verwijderen
  2. Hoi Regina, het is dan ook een leuke blog! Ik neem aan dat je er vannacht niet meer heel veel zin in had om die granny te beschrijven want ik kan de uitleg niet vinden maar ik hoop dat je daar nog wel aan toe komt. Groeten miriam

   Verwijderen
  3. Hoi Mirjam, dank je voor je compliment, alhoewel ik hem hoognodig weer een beetje moet bijwerken hoor,

   Ik maak een mini granny:
   * 4 lossen en deze sluiten tot een cirkel
   * draad om je naald slaan, naald door de cirkel steken, draad omhalen en terughalen (nu heb je 3 lussen op je naald,

   dit doe je nu nog 4 keer!, dus

   draad weer om je naald slaan en nogmaals door de cirkel, draad ophalen en terug (nu heb je 5 lussen op je naald), nog een keer omhalen, door de cirkel en draad ophalen, terug( nu heb je 7 lussen) en nog een keer, draad omhalen, door cirkel steken, draad ophalen en terughalen (nu heb je 9 lusjes op je naald, nu nog 1 x herhalen, nu je 11 lussen op je haaknaald hebt, 1 x je draad omhalen en door alle lusjes halen.

   nu 3 lossen haken,

   plooi herhalen,

   3 lossen

   plooi herhalen,

   3 lossen

   plooi herhalen,

   3 lossen, nu met een hvaste vastmaken.

   Nu is het eerste gedeelte klaar en heb je als het goed is een klein vierkantje, met 4 plooien (in de vorm van een Plus)

   nu haak je de volgende en laatste toer:

   * 1 plooi in het eerste lossenboogje, 3 lossen, 1 plooi in hetzelfde lossenboogje, 1 losse *

   * - * nog 3 keer herhalen

   nu is je mini klaar.

   Ik hoop dat mijn uitleg je enigszin verder opweg helpt! groetjes


   Verwijderen
  4. en niet vergeten! als je de plooi maakt, of bobbel of popcorn, ERG los je draad steeds ophalen, anders krijg je je naald er niet meer door heen!

   Stuur je een keer een foto van je project? ik ben benieuwd!

   Verwijderen
  5. Zo gaat het zeker lukken! Wij hebben een vouwcaravan van rapido en ik ga het logo daarvan in de plaid verwerken. Dan maak ik er twee en zitten wij er lekker warm bij op de camping. Ik heb er erg veel zin in. Nu nog de goede garen uit kiezen. De stylecraft is acryl en ik ben bang dat dat te weinig ademt. Ik heb het dan snel te benauwd dus misschien beter een wolletje kiezen maar daar zijn de kleuren vaak minder uitgebreid. Twijfel dus. Ik zal zeker een foto uploaden als het klaar is. Groetjes miriam

   Verwijderen
  6. Trouwens hoe groot zijn de squares uiteindelijk? 4x4 cm? En met die plooien verbruik je natuurlijk wel meer draad

   Verwijderen
  7. Volgens mij zijn ze dan 5 cm x 5 cm! Dus dat wordt tellen of je dan goed uitkomt! Ik ben benieuwd!

   Ik gebruik zelf ook stylecraft, maar bij mij wordt het een siersprei! Ik weet dat je van garnstudio veel kleuren hebt van de alpaca, kijk maar eens! Www.garnstudio.com

   Verwijderen
 5. Hoi Regina.
  Is je pixeldeken intussen klaar? Ik ben wel eens benieuwd naar het resultaat!! :)

  BeantwoordenVerwijderen