Pagina's

zaterdag 4 oktober 2014

Stars to the beach...

Tassen zijn mijn obsessie! Klein, groot, in alle soorten! Ben ik nog niet klaar met de één, dan heb ik al weer een ander model in mijn gedachten! Op de site van Lindevrouwsweb, kwam ik een geweldige tas tegen, niet moeilijk, vol kleur en helemaal leuk voor de zomer! 


Dit zou mijn grote 'Beach Bag' worden, groot genoeg voor alles wat je op een zonnige stranddag nodig hebt! Gehaakt van katoen, want dat is geweldig voor de zomer! Makkelijk te wassen, pluist niet, supermooie kleuren en het haakt heerlijk weg!

De katoen van Drops Paris blijft wel 1 van mijn favorieten. Een makkelijk begin, de basis van de tas is een granny square, maar dan heel groot, iedere toer in een andere kleur, het gaat lekker snel, maar hoe groter mijn 'vierkant' wordt, hoe langer het duurt. Het wordt herfst en  opeens verdwijnt mijn project maanden in de kast tussen mijn andere 15 projecten en heb ik het heel druk met de Cal van Facebook! Ik had geen zin meer om mijn zomertas af te maken tussen de herfstbuien en windhozen!


Maar toen het langzaam aan weer voorjaar werd en de eerste zonnestralen steeds vaker bleven hangen, heb ik toch weer mijn project 'beach bag' tevoorschijn gehaald. Via Woolwarehouse had ik in de winter een katoen gezien met een heerlijke naam, Sugar n Cream en als proef een paar leuke bollen besteld samen met wat andere wolletjes. Het zijn heerlijke bollen katoen, vergelijkbaar met drops Paris. Ik zag dat ze ook verkrijgbaar zijn bij www.woolly.nl. Vooral de bollen met meerdere kleuren zijn geweldig. In een volgend bericht heb ik hiervan een paar sleutelkoorden gemaakt!
Draadjes afwerken!

Het patroon van de beach bag is makkelijk te volgen en met een paar mooie bamboe handvatten begon het al echt ergens op te lijken! Als voering een stofje met sterretjes! Eigenlijk moet je de stof er nog in naaien als de lap nog vierkant is, maar.... daar was ik natuurlijk te ongeduldig voor en heb ik eerst mijn tas afgehaakt, de stof heb ik er uiteindelijk  erin gehaakt, een klein karwei, maar ik was blij, hij is superleuk geworden en als snel kreeg ik te horen, mooi, wil je er ook 1 voor mij maken???


Ik was blij en belangrijk, mijn tas was vóór de zomer af!
 Beachproof
 Ready for the summertime...

Love the Beach, my Boy & my Bag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten